5 tips voor een hoofdkussen kopen

Wil je een hoofdkussen kopen, waar je heerlijk op kunt wegdromen en waarmee slapeloze nachten eindelijk voorgoed verleden tijd zijn? Dan mag je onze tips niet missen. We geven je hier meer informatie over wat de beste hoofdkussens zijn, zodat je lichamelijke klachten kunt voorkomen en elke ochtend heerlijk uitgerust opstaat. Ook geven we je tips voor hoe je een miskoop kunt voorkomen! Lees hier gauw meer! 

1. Een hoofdkussen kopen van koudschuim

Een van de beste tips, die we je kunnen meegeven bij een hoofdkussen kopen, is een hoofdkussen van koudschuim bestellen. Dit materiaal werd voorheen vooral gebruikt voor matrassen van de beste kwaliteit. Deze kregen hierdoor een extra lange levensduur. Dit materiaal blijkt ook uitstekend voor hoofdkussens. Kenmerkend hieraan is dat de vlokken in elkaar haken. Je hebt daardoor nooit een plat kussen. Het schuim vormt zich steeds perfect naar jouw hoofd als je wisselt van slaappositie. Het neemt daarna ook gewoon weer zijn eigen vorm aan. 

2. Een kussen met instelbare hoogte

Een hoofdkussen kopen met de perfecte hoogte is lastig. Een kussen dat net niet helemaal perfect ligt, is niet prettig. De allerbeste oplossing is daarom om een hoofdkussen aan te schaffen met een instelbare hoogte. ‘Bestaan die dan?’ – zul je je misschien afvragen. Ja, die bestaan zeker. Dit zijn kussens, waarvan je de schuimvulling gemakkelijk zelf kunt bijvullen. Is het kussen naar jouw wens te dik, dan kun je er ook gemakkelijk wat vulling uithalen. Op die manier heb je altijd een kussen dat op jouw lichaam is afgestemd. 

3. Stem je kussen op je matras af

Wist je dat het ook belangrijk is om bij een hoofdkussen kopen eerst eens goed te kijken naar jouw matras. Ga daarvoor eens op je matras liggen en voel hoe hard of zacht het matras is. Is je matras bijvoorbeeld hard en buigt je hoofd snel naar achter of naar opzij, dan kun je beter voor een wat dikker kussen kiezen. Daarmee kun je een onnatuurlijke positie beter compenseren. Een zacht matras vraagt eerder om een dun kussen. Als je een hoofdkussen koopt met een instelbare hoogte, zoals we hierboven besproken, dan heb je meteen een oplossing voor alle situaties! 

4. Let op het materiaal van de tijk

Wanneer we het over hoofdkussens hebben, dan kijken de meeste mensen meestal alleen naar de vulling van het kussen. Dat is uiteraard heel belangrijk en een goede graadmeter voor de kwaliteit van het kussen. Vergeet echter ook niet om naar de tijk te kijken. Dit is het omhulsel van het kussen. We raden je aan om te controleren of dit materiaal goed luchtdoorlatend en vochtregulerend is. Dit zorgt voor een hygiënisch kussen dat niet broeierig wordt. 

5. Eerst uitproberen, dan pas het hoofdkussen kopen

Zomaar een hoofdkussen kopen, zonder het eerst uit te proberen? Dat is geen goed idee. Wist je dat je bij aanbieders van hoogwaardige hoofdkussens soms wel een maand lang een kussen mag uitproberen. Door er meerdere nachten op te slapen, weet je zeker of je wel of niet de goede keuze maakt. Bevalt het kussen niet, dan mag je deze gewoon terugsturen.

Klik hier om jouw nieuwe hoofdkussen te bestellen.