Een haard elektrisch bedienen, interessant of niet?

Wanneer je van plan bent om een sfeerhaard aan te schaffen voor in je woning zal je tot de vaststelling komen dat er daarvoor een keuze kan worden gemaakt uit een aantal verschillende mogelijkheden. Eén van de opties waar je voor kan kiezen is een elektrische haard. Voor een haard elektrisch bedienen geldt dat er best een aantal interessante voordelen aan verbonden zijn. Niet alleen hoef je, je op deze manier in tegenstelling tot bij een bio ethanol haard geen zorgen te maken over het tijdig kopen van de vereiste “brandstof”, daarnaast zijn elektrische haarden uiteraard ook zeer veilig in gebruik. In ieder geval, overweeg jij ook het aanschaffen van een elektrische haard? Dan is het zonder meer interessant om rekening te houden met onderstaande informatie!

Je plaatst deze haard overal waar je maar wil 

Kiezen voor een haard elektrisch zorgt er in eerste instantie voor dat je zal kunnen vaststellen dat ze werkelijk overal in je woning kan worden geplaatst. Dat althans op voorwaarde dat er op de plaats in kwestie sprake is van een aanwezig stopcontact. Er dient voor een dergelijke haard die werkt op elektriciteit dus niet voor worden gekozen om een afvoerkanaal te voorzien. Dat is bij een gashaard veelal logischerwijs wel het geval. Voor heel wat mensen blijkt dit in de praktijk alvast een zeer belangrijke reden te zijn om ervoor te kiezen om een elektrisch bedienbare haard te nemen.

Een elektrische haard hoeft helemaal niet duur te zijn

Bij het aanschaffen van een sfeerhaard zal je logischerwijs ook rekening moeten houden met de kostprijs die ervoor moet worden betaald. Bij een haard elektrisch zal je tot vaststelling komen dat de kosten die eraan verbonden zijn heel beperkt zijn. Dit niet in het minst wanneer je ze gaat vergelijken met de exemplaren die werken op gas. Voor deze laatste geldt namelijk dat je in de praktijk al snel rekening moet houden met een gemiddelde kostprijs gelegen rond de 3500 euro. Voor een elektrisch exemplaar geldt dat helemaal niet. De kleinste exemplaren die op de markt voorhanden zijn kunnen dan ook al worden aangekocht voor een prijskaartje welke ergens begint rond de 250 euro.

Een haard elektrisch is altijd het overwegen waard

Vroeger was het tot de grote spijt van heel wat mensen zo dat je voor de realisatie van een haard in huis moest beschikken over een speciale plaats waar deze kon worden voorzien. Vandaag de dag is dat niet langer het geval. Het is in het bijzonder de komst van de elektrische haard die ervoor heeft gezorgd dat veel meer mensen kunnen genieten van de sfeer en gezelligheid van een haard.

Een haard elektrisch kan vrijstaand worden geplaatst in je woning, maar het is eveneens mogelijk om ze in te bouwen. Voor deze laatste optie zou je bijvoorbeeld kunnen kijken in de richting van een van de cinewalls. Op deze manier kan je, je televisie en sfeerhaard efficiënt in één enkele wand integreren. Dit creëert niet alleen een strak, maar bovendien ook een zeer stijlvol eindresultaat. In ieder geval mag het duidelijk zijn, een elektrische haard kan beslist het overwegen waard zijn.