Een houten schuur plat dak, wat moet je er allemaal over weten?

Bij het laten realiseren van een houten schuur in je tuin zijn er een aantal belangrijke zaken waar je steevast de nodige aandacht aan zal willen en moeten besteden. Eén van deze zaken heeft betrekking tot de dakconstructie waar de schuur over dient te beschikken. Wat dit betreft kan je een keuze maken tussen een zadeldak enerzijds en een plat dak anderzijds. Voor een behoorlijk aantal mensen geldt dat ze over een uitgesproken voorkeur beschikken voor een houten schuur plat dak. Dit is het gevolg van een aantal niet onbelangrijke voordelen die eraan verbonden zijn. Benieuwd welke? Dan is het zeker de moeite waard om even de onderstaande informatie door te nemen.

De realisatie van een houten schuur met plat dak is vrij eenvoudig

In eerste instantie is het van belang om te weten dat de realisatie van een houten schuur plat dak heel wat minder inspanningen vergt in vergelijking met een exemplaar met een zadeldak. Dat kan niet alleen praktisch interessant zijn, bovendien spreekt het voor zich dat er ook een financieel voordeel aan verbonden is. Dat financiële voordeel heeft te maken met het feit dat een minder lange montageduur uiteraard ook resulteert in een lagere factuur van de vakman. Voor handige doe-het-zelvers geldt bovendien dat ook zij doorgaans een flink stuk eenvoudiger een dergelijke constructie kunnen realiseren. Ook daar gaat uiteraard een niet onbelangrijk voordeel in schuil.

Het uitzicht wordt niet sterk beïnvloed door een plat dak

Ga je een houten schuur realiseren in je tuin? Dan is de kans ontzettend groot dat je zal willen kiezen voor een houten schuur plat dak wanneer je niet wil dat bijvoorbeeld de lichtinval in je tuin aanzienlijk wordt beïnvloed. Voor heel wat mensen geldt dat ze het van cruciaal belang vinden om in hun tuin te kunnen genieten van een optimale licht- of zoninval. Dat is echter niet alles. Daarnaast moet ook de aanblik op de omgeving zo ongestoord mogelijk zijn. Dat is een behoorlijke uitdaging wanneer je hebt gekozen voor een houten schuur met een zadeldak. Heb je echter gekozen voor een schuur voorzien van een plat dak? Dan wordt het uiteraard een compleet ander verhaal. 

In ieder geval, ben jij op zoek naar een schuur welke zo eenvoudig mogelijk kan worden gerealiseerd en wil je bovendien kunnen genieten van een ongestoord uitzicht op de omgeving vanuit je tuin? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat een houten schuur plat dak een prima keuze zal zijn.

Waar aandacht aan besteden bij een houten schuur plat dak?

Het spreekt voor zich dat er ook aan een houten schuur plat dak niet alleen maar voordelen verbonden zijn. Eén van de belangrijkste aandachtspunten heeft betrekking tot de zogenaamde afwatering waar je rekening mee moet houden. Als je hebt gekozen voor de realisatie van een schuur met een puntdak is dit uiteraard geen probleem. Heb je echter geopteerd voor een exemplaar waarbij sprake is van een plat dak? Dan zal de afwatering de nodige aandacht vereisen. Het laatste wat je namelijk zal willen is dat het water zomaar op het dak van je houten blokhut blijft staan.