Waarom investeren in gebruikt meubilair?

Geld besparen is altijd een strategisch doel voor goede bedrijven. Of je nu een bedrijfseigenaar, manager of controller bent, je weet waarschijnlijk dat nieuw meubilair kostbaar kan zijn. Daarom denk je misschien aan tweedehands kantoormeubilair. Veel andere ondernemers gaan dezelfde kant op. Het kan moeilijk zijn om alle kosten van een nieuw bedrijf of een uitbreiding van een bestaand bedrijf te berekenen. Hierdoor kiezen steeds meer mensen om hun kantoor in te richten met gebruikt kantoormeubilair van Officetopper om geld te besparen.

Milieuvriendelijke manier

Het milieu is gebaat bij gebruikt kantoormeubilair. Je kunt de wereld redden van extra fossiele brandstoffen, grondstoffen en afval door voorzichtig gebruikt kantoormeubilair te kopen. Door gebruikte kantoorapparatuur te kopen en te installeren, kan 80 procent van de milieu-impact van nieuwe apparatuur worden geëlimineerd. Houd de aarde schoon door je kantoormeubilair een nieuwe bestemming te geven. Niet alleen je medewerkers zullen het waarderen, maar ook potentiële investeerders. Je kunt een goed rolmodel zijn en je partners en klanten kunnen je groene initiatieven volgen.

Gebruikt meubilair is kosteneffectief

Elk bedrijf, groot of klein, zou baat hebben bij het kopen van gebruikte apparatuur. Onthoud dat een “gloednieuw” voertuig veel minder waard is als je het eenmaal uit de dealership rijdt en hetzelfde concept geldt ook voor kantoormeubilair. Voor elke branche is het kopen van gebruikte meubels de investering waard. De meeste mensen realiseren zich niet dat er zo veel brede assortimenten meubelen beschikbaar zijn die preloved zijn en in bijna nieuwe staat worden aangeboden. Een ondernemer kan vaak tot een kwart besparen op nieuwe meubels door gebruikte meubels te kopen, zodat hij de professionele uitstraling van zijn kantoor voor veel minder kan behouden. Een startend bedrijf kan bijvoorbeeld tot tachtig procent besparen op de kosten van gloednieuwe meubels. Er zijn vaak vloermodellen beschikbaar in winkels voor kantoorbenodigdheden, stopgezette of overvolle productlijnen van fabrikanten of gebruikt kantoormeubilair van bedrijven die hun vorige kantoormeubilair hebben stopgezet of zijn ontgroeid. Deze artikelen zijn vaak erg goedkoop.

De best gebruikte meubels kiezen

Soms dient een kantoor niet alleen als comfortzone, maar ook als plek voor productiviteit. Richt een comfortabel kantoor in dat bij je stijl past, zodat je efficiënt en productief kunt werken. Controleer de kwaliteit en duurzaamheid van het kantoormeubilair dat je kiest. Wees voorzichtig bij de aankoop en het gebruik ervan. Je kunt tweedehands kantoormeubilair een tweede kans geven door gebruikt kantoormeubilair aan te schaffen. Je kunt online enkele recensies lezen over mensen of bedrijven die hebben geprobeerd gebruikte meubels te gebruiken, en je zult ontdekken dat ze er vrij positief over zijn. Daarnaast kun je dezelfde ervaring hebben als je gebruikte meubels koopt.